بیت کوین چیست
بیت کوین چیست

اگر میخواهید بدانید که بیتکوین چیست، چگونه میتوانید بیت کوین به دست آورید و بیتکوین به چه دردی میخورد ولی اطلاعات فنی در مورد آن ندارید، این آموزش به سادهترین نحو ممکن تمام این مقوله را برای شما توضیح میدهد.
این مقاله برای شما توضیح می دهد که سیستم بیت کوین چگونه کار می کند، چگونه می تواند برای شما سود آور باشد و چگونه می توانید از کلاهبرداری در امان بمانید. تا انتهای این مقاله آموزشی با ما همراه باشید.
بیت کوین چیست
بیت کوین چیست؟ (ساده ترین تعریف)
افراد کمی معتقدند که بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به وجود آمد و این اتفاق دقیقا بعد از این افتاد که جریانهای معترض بانک های بزرگ را متهم به سوء استفاده از پول مردم، فریب دادن مشتریان، جعل کردن در سیستم و گرفتن کارمزد های غیر منطقی کردند.
بیت کوین چیست
پیشگامان بیت کوین قصد داشتند که صاحب پول را مسئول همه چیز قرار دهند، واسطه را از بین ببرند، کارمزدها را صفر کنند، تراکنشها را ناشناس کنند و فساد مالی و تعرفه های اضافی را از بین ببرند. آن ها یک سیستم نامتمرکز ایجاد کردند که در ان افراد میتوانند دارایی خود را کنترل کنند و به تمامی جزئیات اشراف داشته باشند.
بیت کوین چیست
برای اینکه بتوانیم ابهامات موجود بر سر مقوله بیت کوین چیست را برطرف کنیم، نیاز است بیت کوین را به دو بخش کلی تقسیم کنیم. از یک طرف، مقوله بیت کوین به عنوان توکن وجود دارد که در واقع یک کد است که نشان دهنده مالکیت این مقوله دیجیتال است. از طرفی دیگر، مقوله بیت کوین به عنوان پروتکل است که در واقع شبکه ای است که مسئولیت آن حفظ تعادل بیت توکنها است. از هر دو مقوله بالا با نام بیت کوین یاد میشود.
سیستم بیت کوین به کاربران اجازه میدهد که پرداختها را بدون نیاز به عبور از یک مقام مرکزی مانند یک بانک یا درگاه پرداخت انجام دهند. بیت کوین به صورت الکترونیکی ساخته شده و نگهداری میشود. بیت کوین مانند دلار یا یورو روی کاغذ چاپ نمیشود و توسط کامپیوترهای سرتاسر جهان و با استفاده از نرم افزار رایگان تولید میشود.
بیت کوین در واقع اوّلین نمونه مقوله امروزی ارزهای رمزپایه است. ارزهای رمز پایه یک نوع دارایی رو به رشد هستند که برخی از ویژگیهای ارزهای سنتی را دارا هستند و تایید آن ها بر اساس رمزنگاری انجام میشود.
بیت کوین چیست
بیت کوین موفق شده که در مدت زمان کوتاهی به پیشرفت و فراگیری بالایی دست پیدا کند. در سرتاسر جهان کمپانی های بسیاری بیت کوین را به عنوان یک ارز برای پرداختها قبول می کنند. کمپانیهای میلیارد دلاری مانند دل، پی پل و مایکروسافت نیز برای پرداختها بیت کوین می پذیرند.
امروزه وبسایت های گوناگون در مورد بیت کوین مینویسند و اخبار داغ آن را دنبال میکنند. همچنین، بیت کوین دارای API مختص به خود، شاخص قیمت و نرخ مبادله نیز هست.
بیت کوین چیست
یک توسعه دهنده نرم افزار با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ به عنوان یک سیستم پرداخت الکترونیکی بر پایه اثبات مسائل ریاضی معرفی کرد. ایده ساخت بیت کوین ایجاد یک ابزار مبادله بینیاز از یک مقام مرکزی بود که بتوان آن را به صورت الکترونیکی و به طریقی امن، معتبر و تغییرناپذیر منتقل کرد.
بیت کوین چیست
هیچ کس تا به حال موفق نشده است که هویت ساتوشی ناکاموتو را به یک شخص یا گروه واقعی نسبت دهد. دلیل آن نیز این است که ناکاموتو در سال ۲۰۱۱ از اینرتنت محو شد و هیچ سرنخی که هویتش را فاش کند از خود به جا نگذاشت. طی سالهای اخیر، افراد زیادی ادعا کرده اند که ساتوشی هستند، ولی هیچ کس تا به حال نتوانسته چنین ادعایی را ثابت کند.
بعد از پرداختن به سوال بیت کوین چیست، حال در ادامه این آموزش به توضیح نحوه کارکرد بیت کوین می پردازیم. همان طور که پیش تر گفته شد، بیت کوین میتواند به ارز مجازی بیت کوین و یا به تکنولوژی مربوط به آن گفته شود. بدون اینکه نیاز باشد به جزئیات فنی بپردازیم، میتوان توضیح داد که بیت کوین روی یک لجر یا اهرم گسترده عمومی به نام بلاک چین کار می کند که در آن تمام تراکنشهای تایید شده داخل بلوکهایی ثبت میشوند.
بیت کوین چیست
زمانی که یک بلوک وارد سیستم می شود، این بلوک به تمام کامپیوترهای همتا به همتا (peer-to-peer) ارسال میشود تا کاربران شبکه آن تراکنشها را تایید کنند. بدین ترتیب، تمام کاربران از تمام تراکنشها آگاه هستند که از این طریق از دزدی و دوبار پرداخت جلوگیری میشود. دو بار پرداخت یعنی شخصی یک ارز را دوبار خرج می کند. این فرآیند نیز به کاربران بلاکچین کمک می کند که به سیستم اعتماد کنند.
کامپیوترهای روی شبکه بلاک چین مسائل سخت ریاضی را حل می کند و به این طریق بیت کوین تولید شده و به آن ها پاداش داده میشود. به این فرآیند ماینینگ یا استخراج بیت کوین نیز میگویند. ریاضیات سیستم بیت کوین به گونه ای تنظیم شدهاند که به مرور زمان فرآیند ماین بیت کوین سختتر شود و تعداد کلی بیت کوینهایی که میتوانند ماین شوند ۲۱ میلیون عدد می باشد. بدین ترتیب، هیچ راهی برای یک بانک مرکزی وجود ندارد که بتواند با تولید حجم زیادی از بیت کوین آن را بیارزش کند.
بیت کوین چیست
تفاوت بیت کوین با ارزهای سنتی چیست؟
اگر دو سمت یک معامله تمایل داشته باشند، بیت کوین میتواند برای خرید به صورت الکترونیکی استفاده شود. از این جهت، بیت کوین مشابه ارزهای سنتی و مرسومی مانند دلار، یورو یا ین است که آنها نیز میتوانند به صورت آنلاین مبادله شوند.
امّا بیت کوین از چند بسیار مهم با ارزهای رایج سنتی تفاوت دارد. این تفاوت ها همگی ویژگیهای بیت کوین نیز محسوب می شوند:
۱. نامتمرکز بودن (Decentralization)
مهم ترین ویژگی بیت کوین این است که نامتمرکز است. هیچ واحد جامعی برای کنترل و نظارت بر شبکه بیت کوین وجود ندارد. شبکه بیت کوین توسط گروهی از کد نویسان نگهداری می شود که به صورت داوطلبانه روی یک شبکه باز از کامپیوترهای جهانی کار می کنند. افرادی که با کنترل داشتن بانک ها و موسسات دولتی روی پولشان مشکل دارند، این ویژگی بیت کوین برایشان بسیار جذاب به نظر می رسد.
بیت کوین چیست
بیت کوین مشکل دو بار خرج کردن ارزهای الکترونیکی (که باعث می شود دارایی های دیجیتال به راحتی کپی شوند و دوباره استفاده شوند) را حل می کند و این کار را با استفاده از ترکیبی هوشمندانه از رمزنگاری و ایده های اقتصادی انجام می دهد. در ارزهای سنتی این ویژگی توسط بانک ها فراهم می شود که باعث می شود آن ها روی سیستم مالی کنترل داشته باشند. در بیت کوین، صحت تراکنش ها توسط یک شبکه باز و توزیع شده تامین می شود که متعلق به هیچ شخص خاصی نیست.
۲. عرضه محدود (Limited supply)
بیت کوین چیست
ارزهای فیات (مانند دلار، یورو، ین و غیره) به صورت نا محدود عرضه می شوند، به این ترتیب که بانک های مرکزی می توانند هرچقدر که می خواهند پول چاپ کنند و می توانند ارزش پول را دستکاری کنند. صاحبان این ارزها (علی الخصوص شهروندانی که چاره ی دیگری ندارند) متحمل هزینه های این دستکاری ها می شوند.
امّا در بمورد بیت کوین عرضه به شدت محدود است و به شدت توسط یک الگوریتم زیر ساخت کنترل می شود. هر ساعت تعداد بسیار کمی بیت کوین تولید می شود و این روند تا جایی ادامه پیدا می کند که ۲۱ میلیون بیت کوین که تعداد کل آن است تولید شود. این مسئله باعث می شود که جذابیت بیت کوین به عنوان یک دارایی افزایش پیدا کند و در عمل، اگر تقاضا زیاد شود و عرضه ثابت باقی بماند، ارزش آن دارایی بیشتر و بیشتر می شود.
۳. برگشت ناپذیر (irreversible)
بعد از اینکه یک تراکنش تایید شود، دیگر تحت هیچ شرایطی و توسط هیچ شخصی قابل بازگشت نخواهد بود. وقتی می گویم هیچ کس نمی تواند یک تراکنش را برگشت بزند منضورمان واقعا هیچکس است. نه شما، نه بانک شما، نه رئیس جمهور، نه ساتوشی و نه ماینر شما. اگر در این شبکه پول ارسال کنید، به محض ارسال همه چیز تمام می شود. اگر به اشتباه این کار را انجام دهید هیچکس نمی تواند شما را کمک کند. اگر شما بیت کوین خود را برای یک کلاه بردار بفرستید و یا یک هکر آن را از کامپیوتر شما بدزدد، دیگر هیچ راهی برای برگرداندن آن وجود نخواهد داشت.
بیت کوین چیست
۴. ناشناس بودن (Pseudonymous)
هیچ کدام از تراکنش ها و حساب ها وابسته به هویت های دنیای واقعی نیستند. بیت کوینی که در یافت می کنید روی آدرس هایی است که به صورت رندوم روی زنجیره های حدودا ۳۰ کاراکتری ثبت می شوند. در حالی که امکان انالیز جرین تراکنش ها وجود دارد، لزوما نمی توان آن آدرس ها را به افراد حقیقی در دنیای واقعی نسبت داد.
بیت کوین چیست
۵. بخش پذیر بودن (Divisibility)
بیت کوین چیست
کوچک ترین واحد بیت کوین ساتوشی نامیده می شود. یک ساتوشی برابر است با یک صد میلیونیوم یک بیت کوین. این قابلیت امکان انجام میکرو تراکنش ها را فراهم می کند که چنین چیزی در تراکنش های الکترونیکی سنتی وجود ندارد.

روش به دست آوردن بیت کوین
بیت کوین چیست
برای به دست آوردن یا خریدن بیت کوین سه راه عمده وجود دارد که کاربران می توانند از ان ها استفاده کنند.
· خرید بیت کوین با پرداخت پول واقعی – برای این کار شما باید به صرافی های ارز دیجیتال مراجعه کنید و با پرداخت ارزهای سنتی به مقداری که مایل هستید بیت کوین بخرید.
· فروش اجناس و دریافت بیت کوین در ازای آن – شما می توانید کالای خاصی را به فروش برسانید و در ازای مبلغ آن بیت کوین دریافت کنید.
· استخراج بیت کوین – استراخ یا ماینینگ که در بالا توضیح داده شد فرآیند دیگری است که به شما کمک می کند در ازای حل مسائل ریاضی توسط کامپیوتر خود، بیت کوین پاداش بگیرید.
بیت کوین چیست
روش نگهداری و ذخیره بیت کوین
بعد از اینکه بیت کوین خریداری کردید، برای نگهداری این ارز رمز پایه شما به یک کیف پول احتیاج خواهید داشت. یک کیف پول ارز رمزپایه در واقع نرم افزاری است که کلید خصوصی و عمومی ارز شما را ذخیره کرده و با بلاک چین های مختلف تعامل دارد تا برای کاربران امکان ارسال و دریافت ارز ها را فراهم کند. اگر مایل به خرید بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری هستید، در مرحله ی اول باید یک کیف پول دیجیتال داشته باشید.
بیت کوین چیست
انواع مختلفی از والت یا کیف پول های ارز های رمز پایه مانند بیت کوین وجود دارد که به شما امکان نگهداری و دسترسی به دارایی خود را فراهم می کند. این کیف پول ها به سه دسته ی عمده ی نرم افزاری، سخت افزاری و کاغذی تقسیم می شوند. کیف پول های نرم افزاری نیز به سه نوع کامپیوتری، موبایلی و آنلاین تقسیم می شوند. در ادامه، توضیح کلی در خصوص هر کدام از این کیف پول ها را در اختیارتان قرار می دهیم.
· کیف پول کامپیوتری – این نوع کیف پول به صورت نرم افزاری روی کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ نصب می شود. چنین کیف پولی تنها از طریق کامپیوتری که روی آن نصب شده است قابل دسترسی است. کیف پول های کامپیوتری یکی از امن ترین گزینه ها برای بیت کوین شما هستند، اما اگر کامپیوتر شما هک شود یا به ویروس آلوده شود، امکان اینکه دارایی شما در معرض خطر قرار بگیرد وجود دارد.
بیت کوین چیست
· کیف پول آنلاین – این نوع والت روی سرویس های ابری کار می کند و از هر دستگاهی در هر مکانی قابل دسترسی می باشد. با وجود اینکه دسترسی به کیف پول های آنلاین راحت تر و سریع تر است، این کیف پول ها کلید خصوصی ارز شما را به صورت آنلاین ذخیره می کنند و توسط یک شخص ثالث کنترل می شوند. همین مسئله باعث می شود که این نوع از کیف پول ها نسبت به هک شدن و به سرقت رفتن آسیب پذیر تر باشند.
· کیف پول موبایلی – این نوع کیف پول ارز دیجیتال به صورت یک اپلیکیشن روی تلفن همراه شما نصب می شود و از آنجایی که می تواند در هر جایی استفاده شود بسیار کاربردی است. کیف پول های موبایلی معمولا از کیف پول های کامپیوتری ساده تر هستند و این به دلیل فضای محدود گوشی های موبایل نسبت به کامپیوتر است.
· کیف پول سخت افزاری – نوع سخت افزاری والت ها کلید خصوصی ارز را روی یک دستگاه سخت افزاری مانند یک USB ذخیره می کنند. با وجود اینکه در کیف پول های سخت افزاری تراکنش ها به صورت آنلاین انجام می شود، نگهداری ارز به صورت آفلاین انجام می شود که امنیت بیشتری را به ارمغان می آورد.
بیت کوین چیست
· کیف پول کاغذی – استفاده از این نوع از کیف پول ها بسیار ساده است و در عین حال امنیت بسیار بالایی را برای کاربران فراهم می کنند. کیف پول کاغذی هم می تواند به نسخه ی پرینت شده ی کلید خصوصی و عمومی اشاره کند و هم به نرم افزاری که این کلید ها را برای چاپ تولید می کند. استفاده از کیف پول های کاغذی به هیچ وجه پیچیده نیست.
چگونه می توان امنیت بیت کوین خود را فراهم کرد؟
بیت کوین چیست
چند توصیه وجود دارد که با به کار بستن آن ها می توانید امنیت کیف پول خود را فراهم کنید. دقیقا مانند یک کیف پول معمولی، فقط مقدار کمی از دارایی خود را روی کامپیوتر یا موبایل خود برای مصرف روزانه نگهداری کنید. باقیمانده خود را در یک محل امن تری ذخیره کنید.
· به طور منظم از کیف پول خود بکاپ بگیرید و کیف پول یا تلفن خود را با پسورد امنی محافظت کنید.
· بخشی از بیت کوین خود را روی یک والت آفلاین که به هیچ شبکه ای متصل نیست نگهداری کنید.
· نرم افزار خود را بروزرسانی کنید. برای افزایش امنیت، از قابلیت چند امضایی بیت کوین استفاده کنید.
مالک شبکه بیتکوین چه کسی است؟
شبکه بیتکوین در ظاهر هیچ مالکی ندارد، درست همانطور که هیچ فردی مالک هوا نیست؛ در بیتکوین کاربران سراسر جهان به شبکه متصل میشوند و آن را باهم کنترل میکنند. البته این نکته نیز که چه دولتهایی بیتکوین را ممنوع کرده و چه دولتهایی آنرا به رسمیت شناختهاند، مهم است؛ چراکه نشان میدهد چه کسانی بر بیتکوین سوارند و از رشد قیمت و مقبولیت آن بهره میبرند.
بیت کوین چیست
بسیاری فکر میکردند که دولتهایی مثل دولت آمریکا در نهایت نقدینگیهای دیجیتال را ممنوع خواهند کرد، اما اینکه امروز دولتهایی مثل چین آنرا ممنوع کردهاند و نقدینگی دیجیتال خود را ایجاد کردهاند، نشان میدهد که احتمالا آمریکا به بیتکوین مسلط است، بر آن اشراف دارد و از آن نفع میبرد.
بیت کوین چیست
بسیاری فکر میکردند که دولتهایی مثل دولت آمریکا در نهایت نقدینگیهای دیجیتال را ممنوع خواهند کرد، اما اینکه امروز دولتهایی مثل چین آنرا ممنوع کردهاند و نقدینگی دیجیتال خود را ایجاد کردهاند، نشان میدهد که احتمالا آمریکا به بیتکوین مسلط است، بر آن اشراف دارد و از آن نفع میبرد و دولتهایی مثل چین و روسیه به دلیل عدم اشراف خود مجبور به راهاندازی نقدینگی دیجیتال خود شدهاند.
بیت کوین چیست
دولتهایی مثل چین و روسیه به دلیل عدم اشراف خود بر بیتکوین مجبور به راهاندازی نقدینگی دیجیتال خود شدهاند
چرا ارز دیجیتالی مانند بیتکوین متولد میشود؟
تمام تراکنشهای بیتکوین به طور دائمی در یک دفترکل توزیع شده به اسم “بلاکچین” ثبت میشوند. جزیئات تراکنشهای هرکیف پول در بلاک چین برای تمام کاربران قابل مشاهده است. تراکنشها در بلاکها قرار میگیرند که مانند برگههای این دفترکل توزیع شده است. حدود هر 10 دقیقه بلاک جدیدی از تراکنشها تولید میشود و بلاکهای قبلی به بلاکچین میپیوندند. ماینرها یا استخراج کنندهها برای تایید هر بلاک در حال حاضر 12٫۵ بیت کوین پاداش دریافت میکنند.
بیت کوین چیست
در پروتکل مشخص شده بیتکوین، تعداد بیت کوین به 21 میلیون محدود شده، یعنی وقتی تعداد بیتکوینها به 21 میلیون واحد برسد، تولید بیتکوینها متوقف خواهد شد و بیتکوینها به گردش میافتند. محدود بودن تعداد بیتکوینها بدان معنی است که بعد از آن هیچکس نمیتواند بیتکوینی چاپ کند و تعداد آن مشخص است. بنابراین بیت کوین یک ارز ضدتورمی است. در ارزهای سنتی، دولت وقتی به مشکل میخورد، اسکانسهای زیادی چاپ میکند و همین کار یکی از دلایل اصلی تورم است. یکی از دلایل رشد بیتکوین هم همین کمیاب بودن است.
بیت کوین چیست
معاملهگران بیتکوین شبه ناشناش یا نیمهناشناساند، پس امکان شناسایی و رهگیری آنها وجود دارد. استفاده از روشهای کمکی در تراکنشهای بیتکوین یا حتی ابداع پولهای دیجیتال جدید که ناشناس بودن در آنها بیش از بیتکوین است. نمونهی آنها زیروکوین است. وبسایت رسمی بیتکوین، اعلام کرده که این نقدینگی دیجیتال ناشناس نیست.
بیت کوین چیست
معاملهگران بیتکوین شبه ناشناش یا نیمهناشناساند، پس امکان شناسایی و رهگیری آنها وجود دارد. استفاده از روشهای کمکی در تراکنشهای بیتکوین یا حتی ابداع پولهای دیجیتال جدید که ناشناس بودن در آنها بیش از بیتکوین است. نمونهی آنها زیروکوین است. وبسایت رسمی بیتکوین، اعلام کرده که این نقدینگی دیجیتال ناشناس نیست.
بیت کوین چیست
یکی دیگر از علتهای پیدایش بیتکوین را میتوان فریب تبهکاران و یا افراد یا دولتهایی دانست که بهدنبال پولشویی یا گم کردن ردپاهای مالی خود از دید دولتهایی مانند آمریکا هستند و فکر میکنند که بیتکوین قابل ردگیری نیست. به عبارتی دیگر سازندگان این ارز دیجیتال به احتمال زیاد بهدنبال این موضوع نیز بودهاند که تبهکاران برای پولشویی یا افراد یا گروههای مورد تحریمهای آمریکا به جای اینکه برای معاملات خود به سمت تراکنشهای غیرقابل ردگیری مثل طلا بروند، تمایل به استفاده از بیتکوین پیدا کنند تا در صورت لزوم قابل شناسایی باشند.
به عبارتی دیگر سازندگان این ارز دیجیتال به احتمال زیاد بهدنبال این موضوع نیز بودهاند که تبهکاران برای پولشویی یا افراد یا گروههای مورد تحریمهای آمریکا به جای اینکه برای معاملات خود به سمت تراکنشهای غیرقابل ردگیری مثل طلا بروند، تمایل به استفاده از بیتکوین پیدا کنند تا در صورت لزوم قابل شناسایی باشند.
بیت کوین چیست
بیتکوین شرایط جدید دیگری نیز در اقتصاد دنیا بوجود آورده که میتوان به بعضی از آنها اشاره کرد:
حذف بانک مرکزی جهت خلق پول
بیتکوین واسطه مبادلهای است که توسط بانکهای مرکزی کنترل نمیشود. البته بیتکوین یک سازوکار مرکزی برای ثبت اطلاعات معاملات و نقلوانتقالات بیتکوینی دارد که همان بلاکچِین است. بلاکچِین مثل یک دفتر کل است که هر نقلوانتقال فرد به فرد بیتکوینی در آن ثبت میشود.
گفته میشود این اطلاعات به صورت رمزنگاری شده در این دفتر کل ثبت میشود، اما امکان رهگیری و شناسایی طرفین هر معامله در آن وجود دارد. در واقع همان سازوکار حسابداری بانکی که امروز در نقلوانتقالات مالی انجام میشود و سیستم بانکی تمام تراکنشهای مالی را در این قالب ثبت میکند، در سیستم بیتکوین در قالب تکنولوژی بلاکچین عملیاتی میشود.
از این حیث بیتکوین تفاوت چندانی با نظام مالی فعلی ندارد، اگر سیستم بانکی تمام نقل و انتقالات مالی را ثبت میکند و همه این فرآیندها ذیل نظام مالی تحت مدیریت بانک مرکزی رخ میدهد، یک سازوکار مرکزی در قالب بلاکچِین همین نقش را بازی میکند. با این تفاوت که سیاستگذاری در نظام مالی حاکم در جهان به صورت شناور و سیال در طول زمان انجام میشود، اما سیاستگذاری در نظام مالی بیتکوینی از قبل در قالب طراحی بلاکچِین انجام شده و قواعد آن ثابت و از پیش نوشته شده است.
در واقع همان سازوکار حسابداری بانکی که امروز در نقلوانتقالات مالی انجام میشود و سیستم بانکی تمام تراکنشهای مالی را در این قالب ثبت میکند، در سیستم بیتکوین در قالب تکنولوژی بلاکچین عملیاتی میشود
بیت کوین چیست
این قواعد هم عملا به تقلید از قواعد حاکم در نظامهای پولی پایه فلزی و طلاپایه نوشته شده و همان قواعد در نظام بلاکچِین شبیهسازی شده است. همین مسئله تنها تفاوت کلیدی میان بیتکوین و نظام پولی فعلی است. یعنی در شرایطی که یک نظام پولی طلاپایه یا چیزی شبیه به آن حاکم باشد، عملا بانک مرکزی نقش چندانی در آن نخواهد داشت، چرا که خلق پول در این نظام بر نرخ ثابت و مطابق با کشفیات طلا انجام خواهد شد، شرایطی که در نظام بیتکوین هم حاکم است، بنابراین بانک مرکزی چون نمیتواند خلق پول کند یا میزان آنرا مدیریت کند، پس عملا نقش چندانی نخواهد داشت.
در واقع همان سازوکار حسابداری بانکی که امروز در نقلوانتقالات مالی انجام میشود و سیستم بانکی تمام تراکنشهای مالی را در این قالب ثبت میکند، در سیستم بیتکوین در قالب تکنولوژی بلاکچین عملیاتی میشود.
اینکه گفته میشود بیتکوین یک پول آزاد از کنترلهای بانکهای مرکزی است، مزیت بیتکوین نیست، ویژگی نظام پولی مبتنی بر بیتکوین است، چرا که در نظام بیتکوینی اساسا نیازی به وجود بانک مرکزی نیست و نقشهای حداقلی بانک مرکزی نیز بهواسطه سازوکار بلاکچین ایفا میشود.
شاید درستتر این باشد که گفته شود در مدل بیتکوین سازوکار پول با ارزش ثابت، به تقلید از طلا، شبیهسازی شده است و تا زمانی که آخرین بیتکوین توسط ابرکامپیوترها کشف و استخراج شود، مسئلهای که با گذشت زمان کندتر و سختتر میشود، خلق و اکتشاف و ورود بیتکوین به بازار عملا با یک سرعت کاهنده ادامه خواهد داشت؛
بنابراین در این مدل، رئیس بانک مرکزی یکبار برای همیشه سیاستگذاری خود را انجام داده و تکلیف همه را روشن کرده و برای ضمانت اجرای سیاست خود و اجرای آن بلاکچِین را برنامهنویسی کرده است. مثل یک طراح بمب، که همه کارها را قبل از فعالسازی آن باید انجام داده باشد، چرا که بعد از کارگذاری و فعالسازی، تنها میتواند انتظار انفجار آنرا بکشد.
در مدل بیتکوین سازوکار پول با ارزش ثابت، به تقلید از طلا، شبیهسازی شده است و تا زمانی که آخرین بیتکوین توسط ابرکامپیوترها کشف و استخراج شود، مسئلهای که با گذشت زمان کندتر و سختتر میشود، خلق و اکتشاف و ورود بیتکوین به بازار عملا با یک سرعت کاهنده ادامه خواهد داشت؛ بنابراین در این مدل، رئیس بانک مرکزی یکبار برای همیشه سیاستگذاری خود را انجام داده و تکلیف همه را روشن کرده و برای ضمانت اجرای سیاست خود و اجرای آن بلاکچِین را برنامهنویسی کرده است.
بیت کوین چیست
برطرف کردن تمرکز از طلا
قیمت بیتکوین اکنون بیش از 8 هزار دلار است (۱۶) و در حال حاضر تعداد افرادی که به ارزیدن بیتکوین اعتقاد دارند در حال افزایش است و توجهات به آن جلب است و این یکی از دلایل پایین بودن نسبی قیمت طلا در حال حاضر است. این مطلبی است که ران پاول(کاندیدای سابق ریاست جمهوری آمریکا) هم به آن اشاره کرده است.
حرکت هوشمندانهای برای هدایت دلارها به سمت بیتکوین به جای طلا برای ایجاد جذابیت و جلت توجه به آن با ایجاد رشد سریع در قیمت بیتکوین صورت گرفته است.
او در پاسخ به یک سوال که برخی معتقدند، بیتکوین سروصدا را از طلا دور کرده و این یک دلیل برای عدم تداوم افزایش قیمت طلا است، گفت: من فکر میکنم این یک احتمال قوی است، در کل سرمایهگذاری زیادی بر روی نقدینگیهای دیجیتال انجام شده است. در واقع حرکت هوشمندانهای برای هدایت دلارها به سمت بیتکوین به جای طلا برای ایجاد جذابیت و جلت توجه به آن با ایجاد رشد سریع در قیمت بیتکوین صورت گرفته است.
بیت کوین چیست
جذب دلارهای سرگردان و کنترل کاهش ارزش دلار و تورم اقتصاد آمریکا
قیمت بیتکوین در ابتدای سال نزدیک 1000 دلار بود و با ارزش بیش از 8000 دلار فعلی، با رشد 8 برابری 800 درصد رشد داشته است.
این نشان میدهد حجم زیادی از سرمایههای دلاری به سمت بیتکوین هدایت شده تا ظرف یکسال با ایجاد چنین رشد قیمتی، برای آن جذابیت ایجاد شود و دلارهای بیشتری به سمت آن حرکت کند. این یک حبابسازی کلاسیک برای جذابسازی بیتکوین است.
برخی اخطار دادهاند که یک حباب بزرگ در حال شکلگیری است و کاهش شدید قیمتها در آینده رخ خواهد داد. شتاب صعودی قطعا پایدار نخواهد بود.
رشد 8 برابری قیمت بیتکوین در یکسال اخیر، نشان میدهد حجم زیادی از سرمایههای دلاری به سمت بیتکوین هدایت شده تا ظرف یکسال با ایجاد چنین رشد قیمتی، برای آن جذابیت ایجاد شود و دلارهای بیشتری به سمت آن حرکت کند؛ در واقع دلارهای سرگردان جذب میشود و کاهش ارزش دلار و تورم اقتصاد آمریکا کنترل میگردد.
بیتکوین تاکنون بیش از 266 میلیارد دلار از سرمایههای دلاری موجود در بازار را به خود جذب کرده است و برخی از کارشناسان معتقدند این رقم به 1 تریلیون دلار نیز برسد. در واقع دلارهای سرگردان جذب میشود و کاهش ارزش دلار و تورم اقتصاد آمریکا کنترل میگردد.
آخرین آمار نشان میدهد که تا کنون چیزی بیش از 16 میلیون بیتکوین استخراج شده و حجم کل بیتکوین قابل استخراج طبق برنامهنویسی از قبل انجام شده 21 میلیون است. در گذشته عمده بیتکوین در کشورهای اروپایی و آمریکای استخراج میشد، البته این اتفاق هنوز هم در این کشورها اتفاق میافتد؛
اما امروز به دلیل انرژیبر بودن استخراج، این فرآیند در کشورهایی مثل چین که برق و سختافزار ارزانتری دارند به صورت صنعتی و گسترده اتفاق میافتد و هر سه استخر اصلی اکتشاف بیتکوین متعلق به کشور چین است. البته گفته میشود کشورهایی مثل گرجستان، ونزوئلا به دلیل تورم بسیار و برق ارزان، به استخراج بیتکوین روی آوردهاند.
آخرین آمار نشان میدهد که تا کنون چیزی بیش از 16 میلیون بیتکوین استخراج شده و حجم کل بیتکوین قابل استخراج طبق برنامهنویسی از قبل انجام شده، 21 میلیون است
بیت کوین چگونه کار میکند؟
همانطور که گفته شد، بیتکوین غیرمتمرکز فعالیت میکند و واسطههایی مانند بانک در این شبکه حذف شدهاند، در نتیجه کامپیوترهای سراسر شبکه به جای بانک وظیفه تایید تراکنشها را انجام میدهند.
بیتکوینها در فضایی به اسم کیف پول ذخیره میشود. کیف پول مانند حساب بانکی اما تحت نظر هیچ واسطهای نیست و متعلق به خود هر فردی است.
فرض کنید با استفاده از بیتکوین قصد انتقال پول را دارید، شما آدرس کیف پول فرد دیگری را از او دریافت میکنید و تراکنش را انجام میدهید؛ آنگاه مقدار بیتکوین از آن تراکنش وارد شبکه میشود، اما اینجا دیگر بانک یا شرکتهای واسطه نقشی ندارند و سیستمهای کامپیوتری، محاسبات تراکنش را انجام میدهند. یعنی هیچ هزینهای برای تراکنشها پرداخت نمیشود و احتیاجی هم به ارائه نام واقعی طرفین مبادله نیست.
بیت کوین چیست
بیتکوینها در فضایی به اسم کیف پول ذخیره میشود؛ برای انتقال پول فقط لازم است که آدرس کیف پول فرد دیگر موجود باشد تا تراکنش انجام شود. آنگاه مقدار بیتکوین از آن تراکنش وارد شبکه میشود، اما اینجا دیگر بانک یا شرکتهای واسطه نقشی ندارند و سیستمهای کامپیوتری، محاسبات تراکنش را انجام میدهند
در پروتکل بیتکوین، افراد مختلفی در سراسر جهان کامپیوترهای قدرتمند خود را در اختیار شبکه قرار میدهند، اما این کار آنها فقط برای کمک به شبکه بیتکوین نیست؛ کسانی که کامیپوترهای خود را در اختیار شبکه قرار میدهند، «ماینر» یا استخراج کننده معدن نامیده میشوند.
به ازای محاسبات و تایید تراکنشها، بیت کوینهای جدیدی تولید میشوند و به ماینرهای شبکه تعلق میگیرند یا به نوعی ماینرها بیتکوین را استخراج میکنند.
در واقع به دلیل نیاز به محاسبات پیچیده برای استخراج بیتکوین و همچنین سختتر شدن تدریجی این محاسبات در طول زمان عملا این سوپرکامپیوترها هستند که بیتکوین را خلق میکنند. اینطور که مشخص است، طراحان بیتکوین یکبار برای همیشه مثل مدیران و سیاستگذاران پولی این نقیدینگی دیجیتال را سیاستگذاری کردهاند.
بیت کوین چیست
در پروتکل بیتکوین، افراد مختلفی در سراسر جهان کامپیوترهای قدرتمند خود را در اختیار شبکه قرار میدهند، اما این کار آنها فقط برای کمک به شبکه بیتکوین نیست؛ کسانی که کامیپوترهای خود را در اختیار شبکه قرار میدهند، «ماینر» یا استخراج کننده معدن نامیده میشوند. به ازای محاسبات و تایید تراکنشها، بیت کوینهای جدیدی تولید میشوند و به ماینرهای شبکه تعلق میگیرند
بیت کوین چیست
معدنکاوی یا ماینینگ در بیتکوین چیست؟
پولهای دیجتال با حل معماها و پازلهای پیچیده استخراج میشود؛ اولین کسی که این مسئله سخت ریاضی را حل میکند، به عنوان برنده شناخته میشود و به عنوان جایزه بیتکوین دریافت میکند. در ابتدا تعداد زیادی بیتکوین وجود داشت، اما امروز 12 بیتکوین در هر ده دقیقه استخراج میشود.
تعداد بیتکوینها بینهایت نیست، محدود است و یک بار برای همیشه میتوان آنها استخراج کرد که تعداد آن 21 میلیون است. از آنجایی که عرضه نهایی بیتکوینها از قبل مشخص است و فرآیند استخراج آن در طول زمان کاهنده است. انتظار افراد این است که ارزش این نقدینگی به مرور زمان افزایش پیدا کند و این مشوقی میشود تا افراد به استخراج و معدنکاوی آن دست بزنند.
بیت کوین چیست
پولهای دیجتال با حل معماها و پازلهای پیچیده استخراج میشود؛ اولین کسی که این مسئله سخت ریاضی را حل میکند، به عنوان برنده شناخته میشود و به عنوان جایزه بیتکوین دریافت میکند. در ابتدا تعداد زیادی بیتکوین وجود داشت، اما امروز 12 بیتکوین در هر ده دقیقه استخراج میشود
شاید تصوری که معدنکاوی بیتکوین در ذهن افراد عادی ایجاد میکند، این است که با این کار بتوانند پول درآورند؛
این ممکن است از نظر تکنیکی درست باشد، اما در مورد خاص بیتکوین یک مشکل وجود دارد. در روزهای ابتدایی، افراد از لپتاپ خودشان استفاده میکردند و در آنها برنامههایی را اجرا میکردند تا معماهای ریاضی را حل کند و هر کسی میتوانست در آنها پیروز شود. مشکل بیتکوین این است که هر قدر زمان میگذرد و این معادلات سختتر و سختتر میشوند. معادلاتی که از نوع رمزنگاریهای پیچیدهاند، احتیاج به انرژی بالای محاسباتی خواهد بود تا بتواند آنها را حل کند.
بیت کوین چیست
برای معدنکاوی بیتکوین به چه تجهیزاتی نیاز است
تجهیزات معدنکاوی اساسا از یک مادربرد و تعدادی پرازنده گرافیکی و هواکش برای تهویه و خنک کردن تشکیل شده است. البته امروز برای اکتشاف عمده بیتکوینها از عملیاتهای بسیار ویژهای استفاده میشود و بیشتر آنها هم در جاهایی مثل چین اتفاق میافتد.
چرا که در چین انرژی آزاد و حجم زیادی از تجهیزات وجود دارد و افراد تعداد زیادی از پردازندههای گرافیکی را به هم متصل میکنند و آنها روی مادربرد قرار میدهند و با هواکشها متعدد آنها را خنک میکنند و این سیستمها با تعدادی زیادی کامپیوتر به هم متصل میشوند و در تمام طول روز در حال فعالیتاند.
تجهیزات معدنکاوی اساسا از یک مادربرد و تعدادی پرازنده گرافیکی و هواکش برای تهویه و خنک کردن تشکیل شده و بیشتر آنها هم در جاهایی مثل چین اتفاق میافتد، چرا که در چین انرژی آزاد و حجم زیادی از تجهیزات وجود دارد؛ این سیستمها با تعدادی زیادی کامپیوتر به هم متصل میشوند و در تمام طول روز در حال فعالیتاند.
البته بیتکوین تنها نقدینگی رمزپایهای نیست که وجود دارد و انواع ارزانتر و کوچکتری هم، مثل مونره، اتریوم، ریپل وجود دارند که اکتشاف آنها به سختی بیتکوین نیست و در بعضی موارد کمارزشتر و کوچکتر، هنوز میتوان از کامپیوترهای شخصی برای اینکار استفاده کرد. وبسایت کوین مارکت کپ انواع این نقدینگیهای دیجیتال را معرفی کرده است.
بیت کوین چیست
معدنکاوی بیتکوین چه مشکلاتی دارد؟
در حال حاضر، معدنکاوی در مورد بیتکوین مشکلات زیادی را دارد. مشکل اول این است که انجام آن برای کاربران معمولی مشکل است. دیگر اینکه از نظر زیستمحیطی اتلاف زیاد انرژی را در پی دارد. افراد با این کار حجم بسیار زیادی از برق را صرف میکنند. الکتریسیتهای که میشود با آن برق تعداد زیادی، در حجم هزاران یا میلیونها، خانه را تامین کرد؛ صرف استخراج این نقدینگی ژتونهای دیجیتال میشود.
در آینده افراد خواهند گفت اگر قرار است این کار دوباره تکرار شود، بهتر از سایر انواع معدنکاویها که خیلی انرژیبر نیستند استفاده شود تا به محیط زیست آسیب نرسانند.
معدنکاوی یا ماینینگ از نظر زیستمحیطی اتلاف زیاد انرژی را در پی دارد؛ الکتریسیتهای که میشود با آن برق تعداد زیادی، در حجم هزاران یا میلیونها، خانه را تامین کرد، صرف استخراج این نقدینگی ژتونهای دیجیتال میشود
راههای تهیه بیت کوین چیست؟
اولین راه استخراج بیتکوین از طریق کاوش و معدنکاوی (ماینینگ) بیتکوین است
استفاده از روش پرداخت بیت کوین و فروش کالا و خدمات به افراد دیگر
دریافت بیت کوین به عنوان دستمزد یک فعالیت
خرید از صرافی ها و مبادله گرهای آنلاین
قمار و بازیهای کازینو
تبدیل شدن به عنوان تاجر قدرتمند جهت جذب بیتکوینها در معاملات
یکی از جاهایی که برای مراوده مالی از بیتکوین استفاده میکنند، کازینو و قمارخانهها است
آیا بیتکوین میتواند به یک شبکه پرداخت اصلی تبدیل شود؟
بیتکوین میتواند در شبکه توزیع شدهای که دارد، تراکنش های زیادی را در چند ثانیه پردازش کند، اما هنوز برای رسیدن به سرعت و ظرفیت تراکنشهای کارتهای اعتباری، مانند ویزا کارت آماده نیست. بیت کوین یک پدیده جدید است و روز به روز بر گسترش آن اضافه میشود.
تبدیل شدن به ارز و شبکه پرداخت اصلی در جهان، نیازمند زمان برای پذیرش در صنایع مختلف دارد و ارتقا بیشتر دارد. با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد بیتکوین، این امر دور از ذهن نیست.
بیتکوین میتواند در شبکه توزیع شدهای که دارد، تراکنش های زیادی را در چند ثانیه پردازش کند، اما هنوز برای رسیدن به سرعت و ظرفیت تراکنشهای کارتهای اعتباری، مانند ویزا کارت آماده نیست
بیت کوین چیست
اشکالات ارزهای دیجیتال چیست؟
اشکال اساسی در استفاده از این ارزها اینجاست که منجر به دور زدن حاکمیتهای ملی شده و قدرت اقتصادی سیاسی کشور ــ با محوریت ابزار مبادله (پول) ــ از حاکمیت سلب شده و در اختیار حاکمان کمپانیهای فراملی این فناوری قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، تأثیرگذاری بر ابزارهای پولی، و بخش عمده نوسانات بازار پول، که از اساسیترین ابزارهای اقتصادی حاکمیتی بهشمار میروند، به سیاستهای این کمپانیها بستگی خواهد داشت.
اشکال دوم؛ در استفاده از این ارزها، یک چالش حاکمیتها، شکلگیری بازار زیرزمینی پول و عدم امکان رصد و مالیاتستانی بر اساس تراکنشهای مالی افراد است.
اشکال اساسی در استفاده از این ارزهای دیجیتال اینجاست که منجر به دور زدن حاکمیتهای ملی شده و قدرت اقتصادی سیاسی کشور ــ با محوریت ابزار مبادله (پول) ــ از حاکمیت سلب شده و در اختیار حاکمان کمپانیهای فراملی این فناوری قرار خواهد گرفت
اشکال سوم؛ در این سیستم انجام معامله در بازارهای غیررسمی و غیرقانونی، مانند موادمخدر، قاچاق و بازارهای زیرزمینی یا وب تاریک به شبکهای گفته میشود که در دسترس عموم نبوده و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مانند خرید و فروش زنان و دختران، اسلحه و مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد) براحتی قابل انجام است و این چالشی مهم برای حاکمیتها خواهد بود.
و اشکال چهارم؛ در این شبکه، هیچ مسئولیتی قابل پیگیری نیست؛ که طبیعتاً مردم را دچار مشکلات متعدد خواهد کرد؛ برای مثال اگر سیاست حاکمان این شبکه بر کلاهبرداری یا فروکاستن ارزش این ارزها قرار گیرد، چه اتفاقی برای خریداران آن رخ خواهد داد؟
تراکنش مالی با بیتکوین در چالش مهمی برای حکومتها است؛ یا وب تاریک به شبکهای گفته میشود که در دسترس عموم نبوده و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مانند خرید و فروش زنان و دختران، اسلحه و مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد.
بیت کوین چیست
آینده نقدینگیهای دیجیتال به نوع برخورد دولتها بستگی دارد
آینده نقدینگیهای دیجیتال به متغیرهای زیادی وابسته است، اما مهمترین متغیر نحوه واکنش دولتهای ملی به این نقدینگیهای جایگزین است و واکنش آنها برای مهار آنها قطعی خواهد بود؛ مگر اینکه افسار آنها اساسا در اختیار دولتهایی مثل آمریکا باشد که به دلیل ناشناس ماندن دارندگان و معاملهگران بیتکوین، این واقعیت عیان نیست.
باتوجه به هدایت بخشی از سرمایه ایرانیها به سمت بازار ارزهای دیجیتال بهویژه بیتکوین، باید جمهوری اسلامی ایران نیز هرچه سریعتر موضع خود را در مقابل این نقدینگیهای رمزپایه و همچنین تصمیم احتمالی برای تولید ارز دیجیتال بومی خود را روشن کند.
بیت کوین چیست
جمهوری اسلامی ایران نیز در مقابل بیتکوین واکنش رسمی مبنی بر قانونی یا غیر قانونی بودن آن نداشته و تنها مقامات بانک مرکزی وعده بررسی این ارز دیجیتال را دادهاند و حال سوال کلیدی این است که در مقابل این نقدینگیهای رمزپایه که امروز تعداد آنها در حال افزایش است، چه واکنشی باید نشان داد؟
بیت کوین چیست ؟
اگر خواسته باشیم در یک جمله بگوییم بیت کوین نوعی ارز یا پول دیجیتال است که به صورت دیجیتالی و مجازی ساخته و نگهداری میشود. ولی اگر به جزئیات این رمزارز جذاب علاقه دارید در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید.
بیت کوین در واقع یک نوع ارز دیجیتال است که میتوان از آن برای خرید در فروشگاههایی که پذیرفته شده، استفاده نمود. برخلاف ارزهای سنتی که به دولتها و بانکهای مرکزی متکی بوده و بر روی کاغذ چاپ شده و یا حالت سکه دارند، هیچ نهاد یا قدرت واحدی بیت کوین را کنترل نکرده و توانایی جلوگیری از فعالیت آن را ندارد چون به صورت غیر فیزیکی، در یک شبکهی کامپیوتری غیر متمرکز و توسط داوطلبانی که رایانهها و دستگاههای تخصصی خود را وقف آن کردهاند به کار خود ادامه میدهد. به کسانی که دستگاههای پردازشی خود را وقف این شبکه کردهاند اصطلاحاً ماینر یا استخراجگر میگویند.
ماینرها، تراکنشهایی که در شبکهی بیت کوین انجام میشود را پردازش کرده و در «بلاکچین» این رمزارز ذخیره میکنند و در ازای این کار پاداش دریافت میکنند. بلاکچین یک دفتر دیجیتالی است که تمامی تراکنشهای این شبکه در آن ذخیره شده و برای همیشه قابل دسترسی خواهد بود. در نتیجه وقتی با یک شبکهی بلاکچینی سر و کار دارید خیالتان تا بخش زیادی از لحاظ صحت اطلاعات و تقلب، راحت باشد.
بیت کوین چیست
تاریخچهی بیت کوین
در هالووین سال ۲۰۰۸، شخصی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو(Satoshi Nakamoto) یک ایمیل به همراه یک مقالهی علمی در رابطه با نوعی «ارز شخص به شخص» به فهرست پستی گروههای رمزنگاری ارسال کرد. این مقالهی علمی سروصدای زیادی ایجاد نکرد، زیرا ناکاموتو در محافل رمزنگاری ناشناخته بود و موضوع مورد بحث وی پیش از این هم توسط برخی کارشناسان علوم رایانه و اقتصاد پیشنهاد شده بود.
با این حال، ناکاموتو دو ماه بعد از راهاندازی نسخهی اول نرمافزار بیت کوین خبر داد و ثابت کرد که صحبتهای او بیشتر از یک ایدهی ساده است. هرکسی میتوانست این نرمافزار را دانلود کرده و به استفاده از آن بپردازد.
در روزهای اولیه، بیت کوین تقریباً به طور انحصاری توسط کارشناسان حوزهی رمزنگاری مورد استفاده قرار میگرفت. هر واحد رمزارز بیت کوین ارزشی کمتر از یک پنی داشت. اما ایدهی ساتوشی کمکم در میان کاربران شناخته و مورد پذیرش قرار گرفت.
بیت کوین چیست
متولد شده از دل بحران مالی
بیت کوین پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ ظهور کرد، زمانیکه مردم(به ویژه افرادی که به آزادی بازار اعتقاد داشتند) در رابطه با تلاشهای فدرال رزرو برای افزایش عرضهی پول و حجم نقدینگی و در نهایت رسیدن به تورم انفجاری، نگران بودند.

ساتوشی ناکاموتو پیش از تصویب و پذیرش بیت کوین توسط رسانهها و جریان اصلی، در فضای مجازی ناپدید شد. وی در دسامبر ۲۰۱۰ کنترل پروژهی خود را به یکی از اولین افراد پذیرندهی آن یعنی گوین آندرسن(Gavin Andresen) سپرد و از ارسال پستهای جدید در فروم عمومی بیت کوین کنارهگیری کرد. تا به امروز هویت ناکاموتو همچنان یک راز باقی مانده است، اما پروژهی علمی و ارز دیجیتال معرفی شده توسط آن به یک ارز شناخته شده در میان مردم و یکی از گزینههای مناسب برای جایگزینی سیستم بانکی مرکز اقتصاد جهان تبدیل شده است.
بیت کوین چیست
بیت کوین همچنان در حال رشد است
طرفداران بیت کوین معتقداند که رویکرد غیرمتمرکز و رمزگذاری شدهی بیت کوین میتواند مزایای قابل توجهی برای آن به همراه داشته باشد، از جمله محدودسازی توانایی بانکداران و بانکهای مرکزی در زمینهی آسیبرسانی به اقتصاد به وسیلهی چاپ بیرویهی پول نقد، از بین بردن کارتهای اعتباری بانکها که نوعی کلاهبرداری از مردم به شمار میآید، ورود جمعیت آسیبپذیر جامعه به اقتصاد مدرن و دسترسی آنها به خدمات بانکی، ارائهی یک پناهگاه امن ذخیرهی ثروت در اقتصاد آشفتهی جهان، و در نهایت انتقال دارایی با کامزد بسیار پایین و سرعتی بسیار بالا.
بیت کوین چیست
با تمام این تفاسیر بیت کوین هنوز نتوانسته به این اهداف دست یافته و منتقدین آن فکر میکنند که ممکن است هیچگاه به این نقطه نرسد.
هنگامی که شما مقداری بیت کوین برای شخص دیگری ارسال میکنید، نرمافزار بیت کوین که با عنوان «کیفپول» از آن یاد میشود، تراکنش و معاملهی شما را در بلاکچین ثبت میکند. اگر کسی قصد دستکاری این بلاکچین را داشته و سعی کند با تغییر در اعداد و ارقام میزان دارایی خود را بیشتر از آنچه وجود دارد جلوه کند، نسخهی دستکاری شدهی بلاکچین کاملاً آشکار خواهد بود زیرا با سایر نسخهی موجود مطابقت ندارد.
بیت کوین چیست
پاداشدهی در شبکهی بیت کوین

افرادی که منابع محاسباتی رایانههای خود را برای پردازش معاملات شبکهی بیت کوین اهدا میکنند، به عنوان پاداش مقدار ارز دیجیتال بیت کوین دریافت مینمایند.
البته دریافت پاداش تنها در صورتی امکانپذیر است که رایانه آنها ابتدا بتواند پردازش محاسبات پیچیدهای که ارائه شده را به پایان رسانده و به پاسخ نهایی برسد؛ این فرایند «ماینینگ» یا «استخراج رمزارز» نامیده میشود. این رویه باعث شده تا بیت کوین جزء دستهی ارزهای رمزنگاری شده یا «رمزارزها» قرار بگیرد.
بیت کوین چیست
برای پاداشدهی به ماینرها، بیت کوینهای جدیدی توسط نرمافزار به صورت کاملاً خودکار ایجاد میشود.
کسانی که پردازش معاملات بیت کوین را برعهده دارند، همچنین میتوانند کامزد شبکه را هم به عنوان پاداش دریافت کنند. مقدار کارمزد معاملات کاملاً اختیاری است و توسط شخصی که تراکنش را آغاز نموده تعیین میشود.
هرچه مقدار کامزد تعیین شده برای یک تراکنش بیشتر باشد، احتمالاً این تراکنش سریعاً پردازش خواهد شد.
بیت کوین چیست
این سیستم باعث میشود که بیت کوین همچنان کمیاب باشد، درحالیکه به سرمایهگذاران به دلیل شرکت و حفظ زیرساختهای مورد نیاز برای ادامهی فعالیت این سیستم جهانی پرداخت نیز پاداش میدهد. البته فرایند ماینینگ با یک مشکل بزرگ روبرو است، روند استخراج بیت کوین مقدار زیادی برق مصرف میکند.
چند قدم تا پذیرش عمومی
روز به روز تعداد سرمایهگذاران و کاربران شبکهی بیت کوین در حال افزایش است. این فرایند تاجایی پیش رفت که در سال ۲۰۱۸ بانک بزرگ گلدمنساکس(Goldman Sachs) اعلام کرد که قصد راهاندازی یک مرکز مبادلات بیت کوین را دارد. طبق گزارشات مربوط به آن زمان، بورس اوراق بهادار نیویورک نیز در فکر راهاندازی پلتفرمی برای مبادلهی بیت کوین بوده است.
بیت کوین چیست
اما روند پذیرش و تصویب رمزارزها تا به امروز به دلیل یک سری رسواییها، دزدیها و کلاهبرداریهای پیشرفته و همچنین اختلاف نظر در رابطه با طراحی نرمافزاری آنها با مشکلاتی روبرو شده و آنگونه که پیشبینی میشد، رمزارزها نتوانستند جایگزین ارزهای دولتی فعلی شوند. همهی این موارد دلیل ایجاد مقررات مالی در وهلهی اول میباشند.
البته جامعهی بیت کوین تا به امروز توانسته تعداد زیادی از مشکلات پیش روی خود را حل کند، اما پیشرفت بیت کوین تا جایی که بتواند جایگزین و یا ضمیمهای برای سیستم مالی جهانی باشد، به چیزی بیش از یک فناوری عالی نیاز دارد.
بیت کوین چیست
آیندهی بیت کوین چگونه خواهد بود
آیندهی بیت کوین به پاسخ سه سوال اصلی بستگی دارد. اول، آیا رمزارزهای رقیب میتوانند خود را جایگزین آن کنند؟ و اگر این توانایی را دارند، چه زمانی این کار رخ میدهد؟ دوم، آیا قیمت هر واحد بیت کوین به ارقام باور نکردی رسیده و میتواند آن را حفظ کند؟ سوم، آیا بیت کوین به عنوان یک ارز رایج میان مردم پذیرفته شده و مردم از آن برای تراکنشها و معاملات روزانه استفاده میکنند یا خیر؟
البته پاسخ سوال سوم میتواند بخش عمدهای از پاسخ سوال اول و دوم را تحت تاثیر قرار دهد.
بیت کوین چیست
موانع پیش روی بیت کوین
یکی از موانع اساسی پیش روی بیت کوین برای تبدیل شدن به یک ارز رایج میان مردم، هزینه و مدت زمان لازم برای پردازش تراکنشها است. امین گانسیرر(Emin Gun Sirer) استاد و محقق حوزهی رمزنگاری در دانشگاه کرنل تخمین میزند که شبکهی بیت کوین به طور معمول کمی بیشتر از سه تراکنش در ثانیه را پردازش میکند. این درحالیست که شبکههای پرداخت شناخته شدهی جهان توانایی پردازش چند صد یا چند هزار تراکنش در ثانیه را دارند.
به عنوان مثال شبکهی کارتهای اعتباری و پردازش تراکنش ویزا(Visa) میتواند حدود ۳۶۷۴ تراکنش در ثانیه را پردازش کند. این درحالیست که تایید تراکنشهای شبکهی بیت کوین به ساعتها و حتی روزها زمان نیاز دارد.
از طرف دیگر، در بازار اکنون صدها رمزارز دیگر نیز وجود دارد که هریک خود را به نوعی جایگزین بیت کوین توصیف میکنند. این رمزارزها «رمزارز ثانویه» نامیده میشوند و هدف آنها حل برخی کاستیها و مشکلات فعلی بیت کوین است.
بیت کوین چیست
رمزارزهای ثانویه
به عنوان مثال میتوان از رمزارز لایت کوین(با نماد LTC) یاد کرد که برای پردازش سریعتر تراکنشها نسبت به شبکهی بیت کوین طراحی شده است، و یا رمزارز مونرو(با نماد XMR) که با تمرکز بر روی حفظ حریم خصوصی طرفین معاملات ایجاد شده است. گرچه قیمت هر واحد از این رمزارزها هنوز نتوانسته به اندازهی بیت کوین برسد، اما توانستهاند در بین مردم و سرمایهگذاران محبوب شده و جایگاه ویژهای برای خودشان ایجاد کنند.
اگر یکی از این رمزارزهای ثانویه بتواند با حل تمام مشکلات بیت کوین خود را به عنوان یک جایگزین مناسب نمایش داده و پایگاه کاربری بیت کوین را به سمت خود جلب کند، قطعاً این رمزارز به عنوان یک ارز روزانه برای تراکنشهای معمولی توسط مردم مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
بیت کوین چیست
بیت کوین قابلیت بهتر شدن را دارد
این امکان وجود دارد که توسعهدهندگان نسخهی اصلی بیت کوین بتوانند با حفظ سازگاری با نسخههای قدیمیتر نرمافزار، راهی برای ارزانتر شدن و سریعتر شدن تراکنشهای این شبکهی رمزارزی پیدا کنند.

برخی توسعهدهندگان اصلی بیت کوین اکنون بر روی راهحلی با نام شبکهی لایتنینگ(Lightning Network) هستند که میتواند تراکنشهای بیت کوین را به «کانالهای خصوصی» منتقل کند تا سرعت پردازش آنها افزایش یافته و کارمزد مورد نیاز نیز به شکل چشمگیری کاهش یابد.
کیفپولها و صرافیهای مبادلهی بیت کوین در حال پذیرش و تصویب این سیستم هستند، اما قضاوت در رابطه با موفقیت آن همچنان زود است.
در نهایت به تاثیرات محیطی و عواقب زیستمحیطی بیت کوین میرسیم. اغلب منتقدان بر این باورند که فرایند استخراج بیت کوین یک هدر رفت عظیم برق در جهان است که نهایتاً هیچ ارزش ذاتی ندارد. آنها معتقداند که ماینرها با مصرف بیرویهی برق باعث افزایش میزان مصرف در سطح جهانی شده و این امر باعث بحران و افزایش مشکلات زیستمحیطی از جمله گرم شدن سطح زمین خواهد شد.
با بیثباتی چه کنیم؟
حتی اگر مسائل فنی از جمله کارمزد شبکه و سرعت پایین آن حل شود، همچنان مسئلهی عدم ثبات وجود خواهد داشت. کسب وکارها و مصرفکنندگان میتوانند با اعتماد به نفس به مبادلهی دلار در ازای کالا و خدمات روی آورند، و نسبت به ارزش دلار طی هفتههای آتی اطمینان داشته باشند.

اما این درحالیست که بیت کوین نسبت به سایر داراییهای موجود دارای نوسان بسیار زیادی است. به عنوان مثال، در روز ۲۹ام نوامبر، بیت کوین با یک افزایش ناگهانی ارزش روبرو شد و از رقم ۱۰ هزار دلار، به ۱۱ هزار دلار رسید. پس از مدتی این روند معکوس شد و با قرار گرفتن در یک سراشیبی ارزش، قیمت آن به سطوح قبلی بازگشت.
به هرحال، بیت کوین از زمان تولد به عنوان یک مقاله و ایده در سال ۲۰۰۸ تا به امروز توانسته راه دور و درازی را طی کرده و به دستاوردهای عظیمی برسد؛ گرچه هنوز برای تحقق و رسیدن به رویای خالق آن ساتوشی ناکاموتو، راه طولانی در پیش دارد.
بیت کوین چیست
سوالات متداول:
چه کسی بیتکوین چاپ میکند؟
هیچ کس. بیتکوین ارزی نیست که در زیر سایه بانک مرکزی کشورها اداره شود چون خلاف ارزشهایش و بر خلاف منفعت جمعی است. بانکهای مرکزی میتوانند خیلی ساده برای پوشاندن بدهیهای ملی اقدام به چاپ پول کنند که باعث کم ارزش شدن پول و از بین رفتن سرمایه ملت میشود. به همین دلیل بیتکوین قوانین خودش را دارد و در عوض به صورت دیجیتالی به وسیله جمعی از مردم که هر کسی میتواند به آنها ملحق شود ساخته میشود.
بیتکوین به وسیله قدرت پردازشی سیستمها در شبکههای خاصی استخراج میشود و در همین شبکه نقل و انتقالات این ارز نیز صورت می گیرد و این مساله باعث میشود که عملا بیتکوین همهی نیازهای شبکه خود را به صورت خودکفا و به وسیله شبکه خودش و به کمک مردم انجام دهد.
بیت کوین چیست
پس نمیتوان از طریق محاسبات بینهایت بیتکوین استخراج کرد؟
بله درست است، در پروتکل بیتکوین(یعنی قوانینی که باعث عملکرد بیتکوین میشود) گفته شده است که ماینرها(کسانی که در شبکه بیتکوین عمل استخراج را انجام میدهند) فقط میتوانند تا ۲۱ میلیون بیتکوین استخراج کنند. لازم به ذکر است که سکهها یا کوینهای بیتکوین قابلیت تقسیم شدن به قسمتهای کوچکتری تا ۰٫۰۰۰۰۰۰۰۱ بیتکوین را دارند تا بتوان انتقال ها و خریدهای کوچک را انجام داد. به هر کدام از این قسمتها یک ساتوشی گفته میشود.
بیت کوین چیست
بیتکوین بر چه اساسی بنا شده است؟
پایه ارزهای مرسوم کنونی بر اساس طلا یا نقره است. به صورت تئوری اگر شما یک دلار به بانک تحویل بدهید مقداری طلا تحویل خواهید گرفت(توجه داشته باشید که این حرکت در عمل قابل اجرا نیست) در حالی که پایه بیتکوین طلا نیست بلکه ریاضیات است.
بیت کوین چیست
در سر تا سر دنیا مردم از نرمافزارهای خاصی جهت استخراج بیتکوین استفاده میکنند که از یک سری فرمولها و قوانین ریاضی پیروی میکند. این فرمولها به صورت آزاد در اختیار همگان قرار دارد و همه میتوانند آنها را چک کنند تا مطمئن شوند خطایی در آنها وجود ندارد. در ضمن نرمافزار این شبکه متن باز یا Open Source است و کاربر میتواند نرمافزار بیتکوین را بررسی کند تا از نحوه کار آن مطمئن شود.
بیت کوین چیست
خصوصیات بیتکوین چیست؟
بیتکوین دارای چندین خصوصیت مهم است که باعث متمایز شدن آن از ارزهایی که پشتیبان دولتی دارند میشود از جمله:
۱ غیرمتمرکز است
شبکه بیتکوین به وسیله مرجعیت خاصی کنترل نمیشود. هر کسی که دستگاهی در شبکه بیتکوین داشته باشد که ماین میکند و تراکنش های شبکه را پردازش میکند، قسمتی از شبکه و جامعه بیتکوین را تشکیل میدهد. این به آن معنی است که به صورت تئوری یک مرجعیت یا ارگان نمیتواند باعث سرهم کردن اطلاعات نادرست و به هم زدن سیاستهای پولی و فروپاشی این شبکه مالی شود(یا تصمیم بگیرد که بیتکوینهای مردم را از آنها بگیرد)؛ تصمیمی که بانک مرکزی اروپا درباره قبرس گرفت!
نکته دیگر اینکه اگر قسمتی از شبکه بنا بر مشکلاتی آفلاین شود تراکنشهای مالی باز هم در جریان خواهد بود و نیاز حیاتی به کل شبکه برای کارکرد سیستم نیست.
۲ راهاندازی آسانی دارد
برای باز کردن حساب در بانکهای قدیمی دردسرهای زیادی را باید تحمل کنید. باز کردن حساب برای بازرگانی و داد و ستد از حسابهای معمولی هم پردردسرتر است؛ در حالی که شما در عرض چند ثانیه میتوانید حساب و آدرس بیتکوین خود را درست کنید، نه کسی از شما سوالی میکند و نه نیاز به پرداخت هزینهای دارید.
۳ ناشناس است
کاربران این شبکه میتوانند چند آدرس بیتکوین داشته باشند چون این آدرسها به اسم، محل زندگی، یا دیگر مشخصههای شخصی وابسته نیستند.
۴ کاملا شفاف است
هر تراکنشی از ابتدای فعالیت بیتکوین تاکنون در دفتر بزرگی به نام بلاکچین ثبت شده است. بلاکچین حکم دفترکل بیتکوین را دارد و همه اتفاقات در آن ثبت میشود.
اگر تا کنون از آدرس بیتکوین خود به صورت عمومی استفاده کرده باشید متوجه خواهید شد که همه افرادی که آدرس شما را دارند میتوانند ببینند که چه مقدار بیتکوین در آن وجود دارد ولی نمیتوانند ببینند که متعلق به چه کسی است.
۵ هزینه تراکنشها خیلی کم است
بانکها برای تراکنشهای بینالمللی از شما مبلغی به عنوان کارمزد دریافت میکنند ولی در بیتکوین این طور نیست.
۶ پر سرعت است
میتوانید به هر کجا که خواستید در عرض چند دقیقه پول ارسال کنید.
۷ غیر قابل انکار است
وقتی بیتکوین برای کسی ارسال بازگرداند. پس با حواس جمع اقدام به ارسال بیتکوین کنید.
در آخر باید بگوییم مصرف برق دستگاه های ماینر بالا میباشد
بنابر این باید قبض بیشتری پرداخت کنید
برای کاهش قبض برق دستگاه های ماینر وارد فروشگاه شوید و دستگاه کاهش مصرف برق ماینر خریداری فرمایید
ورود به فروشگاه سایت خرید دستگاه کاهش مصرف برق ماینر
جهت هر گونه سوال با مشاورین فروشگاه تماس حاصل فرمایید