تابلو بانک خازنی
کلیک کنید==>خرید تابلو بانک خازنی
کلیک کنید==> فروش تابلو بانک خازنی

تابلو بانک خازنی
بانک خازنی چیست ؟
به مجموعهای از خازنهای کنار یکدیگر به منظور اصلاح ضریب توان شبکه، بانک_خازنی گفته میشود؛ و مجموعهای که بتواند از طریق آن توان راکتیو را کنترل کرد تابلو بانک خازنی نام دارد.
بانکهای خازنی معمولا در شبکههای انتقال انرژی، در پستهای سوئیچینگ، شبکه توزیع و مراکز صنعتی و … استفاده فراوانی دارد.تابلوهای بانک خازنی برای جبران توان راکتیو و افزایش ضریب قدرت (ضریب توان) در شبکههای توزیع فشار ضعیف بکار برده میشوند.
انکهای خازنی اتوماتیک مجهز به یک رگولاتور (کنترل کننده) ضریب قدرت هستند. این رگولاتور مقادیر شکل موج ولتاژ و جریان و اختلاف زمانی آنها را اندازه گیری کرده و خازن مورد نیاز را تعیین و وارد شبکه مینماید.عمل سوئیج کردن خازنها توسط کنتاکتورهایی که بوسیله رگولاتور کنترل میشوند، انجام میگیرد.
موارد کاربرد تابلوهای بانک خازنی اتوماتیک در کارخانجات بزرگ و کوچک، مجتمعهای اداری، تجاری، هتل ها، بیمارستانها و موارد مشابه میباشد.تابلوهای بانک خازنی در توانهای راکتیو مختلف و بنابه نیاز مشتریان طراحی و ساخته میشوند. لازم به ذکر است که بانکهای خازنی اتوماتیک رایجترین و کاربردیترین وسیله جهت اصلاح ضریب توان شبکه میباشند.
کلیک کنید==> فروش تابلو بانک خازنی

مزایای تابلوهای بانک خازنی:
با پیشرفت تکنولوژی استفاده از ترانس ها، سیم پیچ ها و موتور ها رونق بسیار گرفته است.هر عنصری که از سیم پیچ تشکیل شده باشد علاوه بر قدرت اکتیو،قدرت راکتیو نیز مصرف میکند .
وجود مصرف کننده هایی مثل انواع موتور ها ، پمپ های آب ، چک های مهتابی ، ترانس های لامپ ها و پرژکتور ها ، آسانسورها و … باعث افزایش مصرف قدرت راکتیو شده است .

انرژی مصرف شده توسط این عناصر را میتوان با نصب خازن موازی در مدار جبران و خنثی کرد.
نصب خازن در نزدیک محل مصرف انرژی علاوه بر تخلیه شبکه از انتقال این توان باعث صرفهجویی های بسیاری نیزمی گردد :
کاهش افت ولتاژ : خازن ها به دلیل خنثی کردن جریان پیش فاز عناصر القایی جریان مصرف شده کل را کم می کنند و کم شدن این جریان باعث کم شدن تلفات در سیم ها و کاهش افت ولتاژ در سیم ها میشود.
استفاده کردن از کل آمپراژ برق خریداری شده : بدلیل کاهش جریان مصرفی توضیح داده در بند ۱ می توان جریان بیشتری از شبکه برق درخواست کرد بدون آنکه هزینه اضافی جهت خریداری کردن این جریان پرداخت شده باشد.
کاهش بیش از نیمی از هزینه قبوض برق : هنگامی که خازن در محل مصرف وجود نداشته باشد کنتور راکتیو اداره برق علاوه بر کنتور اکتیو شروع به محاسبه هزینه برق می کند.
هزینه محاسبه شده توسط کنتور راکتیو تقریبا برابر کنتور اکتیو و در بعضی موارد از آن نیز بیشتر میباشد.
یعنی بدون وجود تابلوهای بانک خازنی هزینه برق مصرفی تقریبا ۲ برابر بیشتر از زمانی است که تابلو های بانک خازنی وجود دارند.
با توجه به مطالب فوق مشخص میشود که استفاده از تابلوهای بانک خازنی امری بهینه از نظر اقتصادی بوده و حتی میتوان گفت که نصب این تابلوها در محیط های صنعتی لازم و واجب است.

کلیک کنید==> فروش تابلو بانک خازنی
شایان ذکر است که هزینه ای که جهت تهیه تابلوهای بانک خازنی صرف میشود در کمتر از یک سال از طریق صرفه جویی ای که در پرداخت هزینه برق بوجود می آید به کار فرما باز گردانده میشود.
معمولاً در واحد های صنعتی و به طور کلی جاهایی که مصرف کننده آنها سلفی میباشد علاوه بر توان اکتیو از توان راکتیو هم استفاده میکند.
به طور مثال : سیم پیچ الکترو موتور برای انجام کار و کار کرد موتور هم از توان اکتیو ( توان مصرفی واقعی ) و هم از توان راکتیو ( توان غیر مصرفی ) مصرف میکند و در نتیجه با روشن شدن موتور از توان راکتیو هم استفاده می کند و لازم به ذکر است که شبکه برق توان اکتیو یا مفید را به ما داده و اگر توان راکتیو را از شبکه برق بخواهیم چون جریان بیشتری از اداره برق مصرف میکنیم به همان نسبت هم باید هزینه بیشتری به اداره برق بپردازیم.
در یک کلام ساده بانک خازن توان غیر مفید یا راکتیو را از مدار ما خارج میکند

با این وجود ما توان راکتیو که برای راه اندازی الکترو موتور نیاز داریم از شبکه برق نمیگیرم و این کار توسط بانک خازن انجام می شود و با این کار انگار باری از دوش شبکه برق برداشته ایم که هم به نفع ما هست چون هزینه قبض برق مان کمتر می شود و هم به نفع اداره برق است چون فشار کمتری روی شبکه برق می آید.
خازن ناجی شبکههای تولید و توزیع
توان هم در خازنها بصورت توان غیر مفید است درست مانند سلفها در یک چهارم پریود موج متناوب، توان دریافت میکنند و در یک چهارم بعدی توان را تحویل میدهند پس خازنها هم مانند سلفها باعث افرایش توان راکیتو (غیر مفید) شبکه میشوند، اما اتفاق بامزه زمانی روی میدهد که خازن و سلف با هم در شبکه قرار گیرند.
این دو برعکس هم عمل میکنند. یعنی زمانی که سلف توان میگیرد خازن توان میدهد و زمانی که سلف توان میدهد خازن توان میگیرد. پس توانهای غیر مفید این دو فقط یکبار از شبکه دریافت میشود و در زمانهای بعد بین آنها تبادل میشود بدون اینکه مولد این توان را تحمل کند. پس مصرف کنندههای اهمی سلفی توان راکتیو خود را دریافت میکنند و مولد و شبکه توزیع آنرا تولید و پخش نمیکنند، زیرا این کار را خازن انجام میدهد. این خازنها از حالا به بعد، خازنهای اصلاح ضریب توان نام میگیرند و وظیفه آنها تامین توان راکتیو مورد نیاز مصرف کنندههای اهمی سلفی است.
اتصال خازن به شبکه
خازنهای اصلاح ضریب توان باید در شبکه بصورت موازی قرار گیرند. برای اینکار در شبکههای تکفاز باید به فاز و نول وصل شوند و در شبکههای سه فاز پس از اتصال بصورت ستاره یا مثلث آنگاه به سه فاز متصل میشوند. این خازنها باید از انواعی انتخاب شوند که بتوانند دایمی در مدار قرار گیرند پس باید بتوانند ولتاژ شبکه را تحمل کنند در محاسبه خازن از انواعی استفاده میشود که ولتاژ مجاز آنها ۱۵ % بیشتر از ولتاژ شبکه باشد.