کاهش مصرف برق سردخانه
کاهش مصرف برق سردخانه
کلیک کنید => فروش کاهش مصرف برق سردخانه

کاهش مصرف برق سردخانه
استفاده از سردخانه امروزه طوری فراگیر شده که تعداد سردخانههای صنعتی یک کشور به عنوان نمادی از توسعه یافتگی آن به حساب آورده میشود. استفاده از سردخانهها به قرن نوزدهم میلادی و ساخت نخستین سیکلهای تبرید تراکمی برمیگردد.
در سالهای نخستین سردخانهها بیشتر به شکل یخچالهایی با محفظه کوچک ساخته میشد و البته راهاندازی همین سیستم سرمایشی نیز نیاز به تجهیزات بزرگی داشت. اما به مرور صنعت سرمایش پیشرفت کرده و دستگاههای سرمایشی جدید ساخته شدند. امروزه سردخانههای صنعتی در مساحتهای چند هزارمتری ساخته میشوند و از آنها برای حفظ و نگهداری مواد غذایی، محصولات کشاورزی، مواد دارویی و … استفاده میشود. در این مقاله سردخانه صنعتی چیست قصد داریم بیشتر با این دستگاهها و انواع آن آشنا شویم.
حال که قصد داریم دربارۀ این دستگاههای سرمایشی و انواع آن صحبت کنیم، در ابتدا با این شروع کنیم که منظورمان از سردخانه صنعتی چیست ؟ و این صنایع در چه وقتهایی مورد نیاز ما قرار میگیرد. همین طور که از اسم آن بر میآید، منظور از آن محلی است که در آن سرما تولید شده و از این سرمای تولیدی برای نگهداری برخی مواد فسادپذیر استفاده میشود. این مواد اغلب شامل مواد غذایی، محصولات کشاورزی و پروتئینی و محصولات دارویی میشود. اگرچه در بسیاری از صنایع دیگر مانند صنایع شیمیایی و نظامی نیز ممکن است به اتاقکهای سرماساز نیاز پیدا شود.
سردخانههای صنعتی گاه به صورت قابل حمل طراحی میشوند. به شکلی تأسیسات لازم برای راه اندازی سردخانه در یک واحد کانتینر نصب شده و در مواقع لزوم قابل جابهجایی است. گاهی نیز سردخانهها به صورت ثابت طراحی میشوند. به شکلی که انبار یا ساختمانی برای طراحی سردخانه ساخته شده، سپس تجهیزات لازم برای راه اندازی آن در اتاقکی جدا نصب میشود؛ که این تجهیزات در کنار هم وظیفۀ کاهش دما را در انبار یا ساختمان احداث شده برعهده خواهند داشت.
مهمترین کاربرد سردخانههای صنعتی همان انبار کالاها و محصولاتی است که در مجاورت با گرما دچار آسیبهای فیزیکی و شیمیایی شده و تازگی و کیفیت اولیه خود را از دست میدهند. این محصولات میتوانند شامل محصولات پروتئینی مانند انواع گوشت حیوانات، محصولات غذایی، صنایع دارویی، محصولات کشاورزی و … باشد. طبیعی است اگر یک سردخانه صنعتی نتواند محصولات مورد نظر را تحت شرایط طراحی شده طی مدت زمانی خاص و با کیفیتی خاص نگه دارد، به این معناست که سردخانۀ فوق تحت شرایط استاندارد طراحی نشده است و کارایی لازم را ندارد. به همین خاطر کار طراحی و ساخت سردخانههای صنعتی به دانش بالا، تجهیزات با کیفیت و نظارت کامل نیاز دارد.
از گذشتههای خیلی دور انسانها برای نگهداری از مواد غذایی به سراغ استفاده از سرما میرفتند. دفنکردن برخی از محصولات غذایی در دل خاک یا انبارکردن این محصولات در سردابهها و استفاده از برف و قالبهای یخ طبیعی از جمله مثالهایی است که در این رابطه میتوان مطرح کرد. اما با پیشرفت تکنولوژی پای صنعت به ساخت دستگاههای سرمایشی نیز کشیده شد. در اواخر قرن نوزدهم میلادی نخستین دستگاههای تبریدی ساخته شد. در این سیستمهای تبریدی از گاز آمونیاک یا آب به منظور تولید سرما استفاده میشد.
بعدها در دهههای نخستین قرن بیستم پای گازهای فریونی نیز به میان آمد. فریون گازی بی بو بود که عملکردی ایدهآل در ساخت سیکلهای تبریدی داشت. به علاوه که مشکلاتی مانند مسمومیت را هم برای افراد ایجاد نمیکرد. ورود گاز فریون به صنایع تبریدی باعث شد تا این صنعت گستردهتر شده و نخستین یخچالهای صنعتی و خانگی نیز به این شکل تولید شوند. اما در سال ۱۹۸۵ در قراردادی که به نام قرارداد وین مطرح گردید، اعلام شد که به خاطر مشکلات زیست محیطی لازم است کشورهای سازندۀ سیکلهای تبریدی استفاده از گازهای فریونی را محدود کنند. همین عامل سبب شد تا شرکتهای تولید کننده به سراغ دیگر گازهای مبرد بروند و گازهای مبرد متفاوتی را با فرمولهای شیمیایی مختلف تولید کنند.
با اینکه ساخت سیکلهای تبرید از اواخر قرن نوزدهم میلادی شروع شده بود، اما بیش از سی سال طول کشید تا اولین دستگاههای سرماساز به صورت رسمی مورد استفاده قرار بگیرند. نخستین سردخانهها در کارخانههای آبجو سازی مورد بهره برداری قرار گرفتند. از گاز آمونیاک نخستن مرتبه در فرانسه استفاده شد و بعدها امریکاییها نیز به استفاده از این گاز به عنوان مبرد روی آوردند. در سال ۱۹۰۰ میلادی به صورت رسمی دستگاههای تبرید تراکمی وارد بازار تجاری شدند و در صنایع غذایی، شیمیایی و یخ سازی مورد استفاده قرار گرفتند. سردخانهها به طور کلی در چهار دسته گنجانده میشوند.
- سردخانههای خانگی یا همان یخچالها و فریزرها
- سردخانههای فروشگاهی که گاه به اسم یخچالهای فروشگاهی نیز شناخته میشوند.
- سردخانههای تجاری که در فروشگاههای زنجیرهای و رستورانهای بزرگ به منظور انبارگردانی استفاده میشوند.
- سردخانههای صنعتی که در صنایع مختلف به منظور انبار کردن محصولات فساد پذیر مورد استفاده هستند.
امروزه صنایع سرمایشی به قدری پیشرفت کردهاند که سردخانهها در مساحتهای متفاوت و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. تونلهای انجماد، سردخانههای بالای صفر و سردخانههای زیر صفر، آیس بانکها، کارخانههای یخسازی و … از جمله موارد مختلفی از سردخانههای صنعتی و زیرمجموعههای آن است که امروزه از آنها استفاده میشود